25 Ağustos 2009

kıymalı mantar+komşuculuk+kavalye

salamlı garnitürlü patates'ten sonra ikinci deneysel yemeğim de ocağın üstündeki yerini aldı az evvel.
kıymalı mantar ya da mantarlı kıyma.
galiba mantarlar daha çok, o zaman kıymalı mantar.
a beycim patatesten ilk çatalı alır almaz "buna salam koymasan daha iyi olurdu kuzum, olsun yine de güzel" deyip iki tabak bitirince şevklenip zevklenip yeni bir yemeğe girişme cesaretini kendimde buldum herhalde.
annem kıymalı mantar'a biraz şüpheci yaklaşsa da ben inançlıyım bilog. denemek lazım böyle şeyleri, denemeden bilemiyor insan.

yemek ocakta ve ben şu anda delicesine bir arzuyla komşum olmasını istediğim insanları düşünüyorum. birkaç tane var. istiyorum ki komşum olsunlar, daha çok göreyim onları, bir tabak kıymalı mantar karşılığında bir kahve içeyim. onların televizyonu olsun (benim yok ya), birlikte saçma bi yarışma programını izleyelim ya da akşam haberlerini. hava durumu bile olur.
sonra "aaaaaaaa saat ne geç olmuş komşucum, ben kalkayım artık. sıra sende bak, vallaha beklerim" diyeyim. o da "bunu saymadım ki ben, gene gel" desin...

teşekkür, minnet vesaire departmanı: bugün sabahın köründe uyanıp istanbul'un dağı-kırı-bayırı diye tabir edebileceğimiz bir yer olan ikitelli'ye gitme macerasında bana eşlik eden fena halde sakallı ve bıyıklı ve de nazik kavalyeme buradan "sipeşıl tenks" demek istiyorum. kendisi burayı okumuyor ama olsun ben okuyorum ya o da yeter.

4 yorum:

Android dedi ki...

kıymalı mantar kulağa hoş geliyor. =)

komşulu kısma bende özendim.

bu kadar galiba..=)

salamlı patates hmm kaşar da varmıydı içinde ki? onu merak ettim bir an olmasını istedim çünkü :D

Adsız dedi ki...

android: aslında başta koymayı düşündüm ama sonra çok ağır olur dedim. hem ben pek peynir sevmiyorum, ondan sanırım. yediğim tek peynir çeşidi kaşar, o da ayda yılda bi parça. zeytini tutuyorum ben, daha çekici görünüyor. :-)

Android dedi ki...

ah zeytin dedin.zeytini bende çok severim ama kara zeytini.kahvaltımı onunla tamamlayabilirim.

iyi akşamlar heidi hanımcığım!

Adsız dedi ki...

android: elbette kara zeytin. her zaman.