13 Ağustos 2008

elde var 16


şimdi bi gün bi yerde 16 (rakamla), evet tam on altı(yazıyla) +3 kum torbası, çin malı bi filikayla deneye çıkmışlar. bi nevi test sürüşü yani.
bişcik olmaz canım, hadi binin binin demişler, hayat kurtarıyoruz demişler. belki evlâtlarımız, bacılarımız da demişlerdir ama orasını bilemiyciim.
sonrası bum sonrası cıs. cıs demişken evet yüreklerdeki o hazin ses, hâlâ hissedebilenler için. diğerleri içinse tamı tamına 104 tane oldu hacı, rekora koşuyoz oolum, kimse bizim kadar işçi öldüremedi böbürlenmesi. kuvvetle muhtemel.
işte o on dokuzun üçü puf. geri kalan on altısı bir sonraki filika test sürüşü için sıranın kendilerine gelmesini beklemekte. cinayet mahallinde ise tatil ilân edilmiş. sırf işçiler bodrum gümüşlük'teki yazlıklarına gitsinler, gidebilsinler diye.


sana haksızlık ettiğim için özür dilerim sevgili başbakanım. sen en az 3 çocuk doğurula derken yerden göğe kadar haklıydın. çünkü biz ancak bu yolla çin olabilirdik ve eğer çin olursak eksilen üç-beş kişinin hesabını yapmazdık, mutlu bile olurduk. kendi üretimimiz olan filikalarda yorganı başımıza çeker sessiz sessiz yaşardık.

Hiç yorum yok: